Pampeliškové květy svaříme s pokrájeným citronem v 1 litru vody a svařené necháme louhovat 24 hodin.
Poté scedíme přes utěrku, kterou ještě vymačkáme a do takto scezeného sirupu nasypeme kilo cukru.
Pomaličku vaříme a necháme redukovat na přibližně poloviční množství. Požadovanou hustotu zjistíme kápnutím medu na chladný talířek. Neroztéká-li se moc rychle, je hotovo.
Vlijeme do čistých skleniček, horké necháme chvíli položené víčkem dole. Skladujeme libovolně dlouho.
Vymícháme tuk, vejce, cukr, vanilku a vodu, přidáme ovesné vločky, mouku, sůl a sodu, a podle chuti přimícháme nasekané…
více o Keksy z ovesných vloček
Oloupané brambory a vejce nastrouháme na hrubém struhadle, okurky na jemném, cibuli najemno nakrájíme, přidáme hořčici,…
více o Chlebíčky z mléčného baru
Smícháme mouku s kakaem a kypřidlem. Přidáme cukry, čokoládu, cuketu, vejce, olej a vše důkladně promícháme. Vymazanou…
více o Cuketová kostka s čokoládou
Uvařené salko dáme do mísy, přidáme rozměklé máslo a rozmixujeme. Poté přisypeme sáček burizonů a promícháme. Z hmoty…
více o Burizonový chlebíček ze Salka