Vyšleháme vejce a cukry, přidáme mouku, prášek do pečiva, ořechy a rozehřátou čokoládu. Opatrně zašleháme a nalijeme do vymazané, moukou vysypané dortové formy. Pečeme na 175 °C 40–50 minut.
Na krém vyšleháme změklé máslo, přidáme cukr a vejce. Potom zašleháme rozehřátou (ne příliš horkou) čokoládu. Krém se může zpočátku hrudkovat, ale po přidání čokolády se krásně spojí.
Polovinou krému pomažeme vychladlý podélně rozkrojený korpus. Zbytkem krému namažeme okraje a vršek dortu. Dozdobíme a dáme minimálně na hodinu ztuhnout do chladna.
Máslo a čokoládu (ta by měla mít pokojovou teplotu) dejte do misky a při středním stupni nechte rozpustit v mikrovlnce.…
více o Sachrův čokoládový dort
Začneme korpusem. Do misky si oddělíme žloutky od bílků, následně si do bílků i do žloutků přidáme moučkový cukr (5 a 5…
více o Maminčin čokoládový dort
Makrelu zbavíme kostí a rozsekáme ji na drobné kousky. Cibuli nakrájíme najemno, přidáme rybu, máslo dochutíme hořčicí…
více o Pomazánka z uzené makrely
Na oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli a rýži. Přidáme rajčatový protlak, zalijeme vodou a vaříme, dokud nebude…
více o Dobrá rýžová polévka se sýrem