Vyšleháme vejce a cukry, přidáme mouku, prášek do pečiva, ořechy a rozehřátou čokoládu. Opatrně zašleháme a nalijeme do vymazané, moukou vysypané dortové formy. Pečeme na 175 °C 40–50 minut.
Na krém vyšleháme změklé máslo, přidáme cukr a vejce. Potom zašleháme rozehřátou (ne příliš horkou) čokoládu. Krém se může zpočátku hrudkovat, ale po přidání čokolády se krásně spojí.
Polovinou krému pomažeme vychladlý podélně rozkrojený korpus. Zbytkem krému namažeme okraje a vršek dortu. Dozdobíme a dáme minimálně na hodinu ztuhnout do chladna.
Máslo a čokoládu (ta by měla mít pokojovou teplotu) dejte do misky a při středním stupni nechte rozpustit v mikrovlnce.…
více o Sachrův čokoládový dort
Začneme korpusem. Do misky si oddělíme žloutky od bílků, následně si do bílků i do žloutků přidáme moučkový cukr (5 a 5…
více o Maminčin čokoládový dort
Rozehřejeme si troubu na 200°C, horkovzdušnou na 180°C.
Do misky si vysypeme mouku, cukr, prášek do pečiva a kakao.…
více o Exkluzivní čokoládové muffiny
Ředkvičky nakrájíme na velmi jemné plátky, vejce oloupeme, rozpůlíme a vyjmeme žloutky. Utřeme je s majonézou, lehce…
více o Jarní ředkvičková pochoutka
Tuk utřeme s moučkovým a vanilkovým cukrem a žloutky. Přimícháme smetanu, mouhu smíchanou s práškem do pečiva a sníh z…
více o Bábovka ze zakysané smetany