Vyšleháme vejce a cukry, přidáme mouku, prášek do pečiva, ořechy a rozehřátou čokoládu. Opatrně zašleháme a nalijeme do vymazané, moukou vysypané dortové formy. Pečeme na 175 °C 40–50 minut.
Na krém vyšleháme změklé máslo, přidáme cukr a vejce. Potom zašleháme rozehřátou (ne příliš horkou) čokoládu. Krém se může zpočátku hrudkovat, ale po přidání čokolády se krásně spojí.
Polovinou krému pomažeme vychladlý podélně rozkrojený korpus. Zbytkem krému namažeme okraje a vršek dortu. Dozdobíme a dáme minimálně na hodinu ztuhnout do chladna.
Máslo a čokoládu (ta by měla mít pokojovou teplotu) dejte do misky a při středním stupni nechte rozpustit v mikrovlnce.…
více o Sachrův čokoládový dort
Začneme korpusem. Do misky si oddělíme žloutky od bílků, následně si do bílků i do žloutků přidáme moučkový cukr (5 a 5…
více o Maminčin čokoládový dort
Troubu předehřejeme na 200 °C.
Omytá rajčata nakrájíme na plátky. Misku vymažeme lžící oleje a na dno střídavě přes…
více o Rajčata zapečená s mozzarelou
Tvaroh vymícháme s máslem, přidáme rozmačkané olejovky i s olejem, jemně nakrájenou cibuli, osolíme, opepříme, přidáme…
více o Toast andaluského rybáře
Rajčata nakrájejte na plátky a povařte při 750 W po dobu 6–8 minut, dokud se slupka neodděluje sama. Rajčata oloupejte…
více o Tomatová polévka – Jet Chef
Ze snítek otrhejte lístky bylinek a nahrubo nasekejte. Do mixeru dejte dijonskou hořčici, přidejte sůl, pepř a nasekané…
více o Country marináda s tymiánem
Dvě hrsti sušených hub (nejmíň čtyři) namočíme do studené vody a necháme máčet alespoň půl hodiny. Vodu můžeme jednou…
více o Houbová omáčka jednoduchá
TUŇÁKOVÁ POMAZÁNKA
Tuňáka dáme do misky. K tuňákovi přidáme pomazánkové máslo a nájemno nakrájenou cibulku. Přidáme…
více o Bagety s tuňákovou pomazánkou