Panforte di siena

4

hodnoceno: 2
Příprava: 50 minut
Porce: 8
Kalorie: 1 925 kJ

Suroviny

    • 100
      g hladká mouka
    • 1
      lžička skořice
    • 60
      g čokoláda na vaření
    • 125
      g mandle pražené, oloupané
    • 125
      g lískové oříšky pražené
    • 9
      med
    • 2
      lžíce kakao
    • pomerančová kůra kandovaná
    • 60
      g sušené meruňky nebo kandované
    • 60
      g ananas kandovaný
    • 75
      g cukr

Postup přípravy receptu

  • Oříšky nahrubo nasekáme, kandované ovoce nasekáme najemno a smícháme v míse s kakaem, skořicí a moukou. Vymažeme 20 cm dortovou formu, pokryjeme pečicím papírem na dně a po stranách. Tento také pomažeme tukem.
  • Do kastrolku dáme med a cukr. Mícháme na mírném ohni, dokud se cukr nerozpustí, pak přivedeme k varu a necháme bublat asi 5 minut. Čokoládu rozpustíme a přidáme spolu s medovým sirupem do mísy k ořechové směsi. Dobře smísíme a rozprostřeme (je to dost tuhé) do dortové formy. Pečeme ve středně vyhřáté troubě 35 minut.
  • Po vyndání necháme vystydnout ve formě, pak překlopíme a pocukrujeme. Dá se krájet nejdříve až druhý den. Vydrží dobře zabalen v aluminiové fólii několik týdnů. Nedává se do ledničky.
  • Tento recept pochází ze Sieny v Toskánsku a vyváží se odtud do mnoha zemí. Ačkoliv většina ingrediencí je zdravá, přesto obsahuje dost kalorií. Když je rozdělen na 8 porcí, tak jedna porce obsahuje 1925 kJ. My si tuto porci rozdělíme ještě na 4 díly a kdo to vydrží, tak sní jen jeden.
Zařazení: Řezy Dezerty

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: