Oříšky nahrubo nasekáme, kandované ovoce nasekáme najemno a smícháme v míse s kakaem, skořicí a moukou. Vymažeme 20 cm dortovou formu, pokryjeme pečicím papírem na dně a po stranách. Tento také pomažeme tukem.
Do kastrolku dáme med a cukr. Mícháme na mírném ohni, dokud se cukr nerozpustí, pak přivedeme k varu a necháme bublat asi 5 minut. Čokoládu rozpustíme a přidáme spolu s medovým sirupem do mísy k ořechové směsi. Dobře smísíme a rozprostřeme (je to dost tuhé) do dortové formy. Pečeme ve středně vyhřáté troubě 35 minut.
Po vyndání necháme vystydnout ve formě, pak překlopíme a pocukrujeme. Dá se krájet nejdříve až druhý den. Vydrží dobře zabalen v aluminiové fólii několik týdnů. Nedává se do ledničky.
Tento recept pochází ze Sieny v Toskánsku a vyváží se odtud do mnoha zemí. Ačkoliv většina ingrediencí je zdravá, přesto obsahuje dost kalorií. Když je rozdělen na 8 porcí, tak jedna porce obsahuje 1925 kJ. My si tuto porci rozdělíme ještě na 4 díly a kdo to vydrží, tak sní jen jeden.
Mouku, kypřicí prášek a sůl přesijte do mísy. Vařečkou přimíchejte cukr a mísu odložte.
Do jiné misky rozbijte vejce a…
více o Palačinky Šípkové Růženky
Čerstvé špenátové listy krátce povaříme ve vodě, vodu slijeme. Kdo chce, může listy nahrubo posekat. Pokud použijeme…
více o Pangas se špenátem a nivou
Toastový chléb na knedlík nakrájíme na kostky a dáme na plech, který vložíme do trouby a na 200 stupňů 10 minut sušíme.…
více o Odlehčený žemlový knedlík