Čerstvé špenátové listy krátce povaříme ve vodě, vodu slijeme. Kdo chce, může listy nahrubo posekat. Pokud použijeme špenát mražený, necháme rozmrazit a přes cedník přecedíme přebytečnou vodu. Na másle osmahneme cibuli a na plátky nakrájený česnek, přidáme špenát a zalijeme smetanou či mlékem. Chvíli podusíme a přidáme nivu. Společně vše podusíme, až zmizí přebytečná tekutina. Ochutíme solí, česnekem, pepřem a majoránkou.
Filety pangase osolíme a posypeme kořením na ryby. Necháme chvíli odpočinout. Potom filety opečeme na másle na pánvi. Na talíř si dáme špenát, na něj filety pangase, které ještě posypeme nivou.
Špenátová omáčka: na plátku Hery osmahneme ciibulku, přidáme rozkrájený mražený špenát (je dobré koupit již naporcovaný…
více o Gnocchi se špenátem a nivou
Nejprve si naložíme sójové maso do nálevu připraveného z rozšlehaného vajíčka, škrobu a vody. Nálev dochutíme sójovou…
více o Vegetariánské Kung Pao Asie
Olej rozehřejme na pánvi, přidáme pórek a necháme jej za občasného míchání změknout. Bude to trvat zhruba 15 minut. Na…
více o Těstoviny s pórkem a špenátem