Čerstvé špenátové listy krátce povaříme ve vodě, vodu slijeme. Kdo chce, může listy nahrubo posekat. Pokud použijeme špenát mražený, necháme rozmrazit a přes cedník přecedíme přebytečnou vodu. Na másle osmahneme cibuli a na plátky nakrájený česnek, přidáme špenát a zalijeme smetanou či mlékem. Chvíli podusíme a přidáme nivu. Společně vše podusíme, až zmizí přebytečná tekutina. Ochutíme solí, česnekem, pepřem a majoránkou.
Filety pangase osolíme a posypeme kořením na ryby. Necháme chvíli odpočinout. Potom filety opečeme na másle na pánvi. Na talíř si dáme špenát, na něj filety pangase, které ještě posypeme nivou.
Špenátová omáčka: na plátku Hery osmahneme ciibulku, přidáme rozkrájený mražený špenát (je dobré koupit již naporcovaný…
více o Gnocchi se špenátem a nivou
Mouku prosejeme a na válu dobře zpracujeme s tvarohem, žloutkem, jogurtem (kysanou smetanou), solí, tukem (může být i…
více o Tvarohovo-jogurtové buchtičky
Oloupané brambory pomeleme na masovém strojku s uzeninou, cibulí a česnekem. Osolíme, opepříme, přidáme majoránku,…
více o Bramborová paštika s uzeninou