Čerstvé špenátové listy krátce povaříme ve vodě, vodu slijeme. Kdo chce, může listy nahrubo posekat. Pokud použijeme špenát mražený, necháme rozmrazit a přes cedník přecedíme přebytečnou vodu. Na másle osmahneme cibuli a na plátky nakrájený česnek, přidáme špenát a zalijeme smetanou či mlékem. Chvíli podusíme a přidáme nivu. Společně vše podusíme, až zmizí přebytečná tekutina. Ochutíme solí, česnekem, pepřem a majoránkou.
Filety pangase osolíme a posypeme kořením na ryby. Necháme chvíli odpočinout. Potom filety opečeme na másle na pánvi. Na talíř si dáme špenát, na něj filety pangase, které ještě posypeme nivou.
Špenátová omáčka: na plátku Hery osmahneme ciibulku, přidáme rozkrájený mražený špenát (je dobré koupit již naporcovaný…
více o Gnocchi se špenátem a nivou
Tortilly nahřejeme v troubě nebo v mikrovlnné troubě. Když jsou teplé, naklademe na ně Guacamole, (přísady nakrájíme na…
více o Mexické placky Tortillas
Vejce ušleháme se solamylem a ostatními přísadami. Do těstíčka naložíme naklepané řízky a necháme uležet do druhého dne…
více o Řízky v těstíčku Stella
Změklé máslo rozšleháme s krupicovým a vanilkovým cukrem, vešleháme celá vejce, mouku s práškem do pečiva, citronovou…
více o Mramorová bábovka od babičky