Čerstvé špenátové listy krátce povaříme ve vodě, vodu slijeme. Kdo chce, může listy nahrubo posekat. Pokud použijeme špenát mražený, necháme rozmrazit a přes cedník přecedíme přebytečnou vodu. Na másle osmahneme cibuli a na plátky nakrájený česnek, přidáme špenát a zalijeme smetanou či mlékem. Chvíli podusíme a přidáme nivu. Společně vše podusíme, až zmizí přebytečná tekutina. Ochutíme solí, česnekem, pepřem a majoránkou.
Filety pangase osolíme a posypeme kořením na ryby. Necháme chvíli odpočinout. Potom filety opečeme na másle na pánvi. Na talíř si dáme špenát, na něj filety pangase, které ještě posypeme nivou.
Špenátová omáčka: na plátku Hery osmahneme ciibulku, přidáme rozkrájený mražený špenát (je dobré koupit již naporcovaný…
více o Gnocchi se špenátem a nivou
Rohlíky podélně rozpůlíme a půlky pomažeme hořčicí - nešidíme. Opepříme a poklademe kolečky cibule. Na spodní půlku…
více o Párky v rohlíku trochu jinak
Maso osolíme, prudce opečeme na rozehřátém tuku a vyndáme. Na tuku osmažíme na plátky (!) nakrájenou cibuli, zaprášíme…
více o Bratislavské plecko pro Aničku
1. Kuřecí maso nasekáme na drobné kousky a prudce opečeme na másle.
2. Dáme do pekáče a podlijeme bílým vínem, přidáme…
více o Kuře na víně M. Woodhamsové