Filety mírně rozmražené rozdělíme na 4 porce, nasolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme chvíli odležet. Zatím nakrájíme žampiony na větší kousky, pórek na kolečka a na másle pěkně osmažíme dozlatova (nejdřív dáme houby, až potom pórek).
Smažíme dost zprudka, aby se stačila odpařovat voda z hub. Přidáme kmín, pepř, trochu osolíme a sudáme z pánve. Na stejnou pánev přidáme máslo a opečeme rybu. Houby s pórkem přidáme na rybu a necháme chvíli spojit chutě mimo plotýnku.
Nejlepší je s bramborovou kaší (pro labužníky se dá zapéct s nivou – pak je třeba zapít pivem).
Pohankové krupky vypereme ve studené vodě a necháme okapat. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme. Očištěné a oloupané…
více o Pohanka se žampiony a rukolou
Na vále zpracujeme mouku s práškem do pečiva, cukrem, tukem a žloutkem. Podle potřeby přidáme mléko. Zpracujeme těsto a…
více o Křehoučké řezy s meruňkami
Dáme vařit maso v bujonu. Usmažíme palačinky z polohrubé mouky, vajec, vody, mléka a soli na rozpáleném oleji a hotové…
více o Palačinky plněné kuskusem
Máslo, cukr, vanilkový cukr a vejce vyšleháme. Přidáme mouku s práškem do pečiva a maizenu. Těsto rozetřeme na plech.
…
více o Makový koláč s meruňkami
Vyšleháme vejce s cukrem, přídáme ostatní, promícháme a nalijeme na vymazaný a vysypaný plech kokosem, pečeme na 180 st…
více o Višňové tvarohovo-kakaové řezy