Filety mírně rozmražené rozdělíme na 4 porce, nasolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme chvíli odležet. Zatím nakrájíme žampiony na větší kousky, pórek na kolečka a na másle pěkně osmažíme dozlatova (nejdřív dáme houby, až potom pórek).
Smažíme dost zprudka, aby se stačila odpařovat voda z hub. Přidáme kmín, pepř, trochu osolíme a sudáme z pánve. Na stejnou pánev přidáme máslo a opečeme rybu. Houby s pórkem přidáme na rybu a necháme chvíli spojit chutě mimo plotýnku.
Nejlepší je s bramborovou kaší (pro labužníky se dá zapéct s nivou – pak je třeba zapít pivem).
Pohankové krupky vypereme ve studené vodě a necháme okapat. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme. Očištěné a oloupané…
více o Pohanka se žampiony a rukolou
Tvarůžky rozmačkáme vidličkou, smícháme s tvarohem, jogurtem nebo smetanou, drobně nakrájenou cibulí, kmínem a pepřem.…
více o Olomoucká tvarohová pomazánka
Tmavou tvarohovou náplň umícháme ze všech ingrediencí na náplň. Žloutky ušleháme s cukry do pěny, pak přidáme rozehřátý…
více o Bábovka tvarohovo-tvarohová