Pangasiuse (čerstvou rybu nebo rozmraženou) nejdříve potřeme solí a bohatě posypeme čerstvě nadrceným barevným pepřem z obou stran. Zakapeme šťávou z půlky růžového grepu a pomažeme curry omáčkou – opět z každé strany. Nakonec zalijeme olivovým olejem. Takto naloženou rybu necháme 24 hodin marinovat.
Na druhý den rozpálíme nepřilnavou pánev s plátkem másla a rybu osmahneme. Kdyby se nám připalovala, můžeme podlít trochou vody. Během přípravy posypeme každý plát ryby špetkou kari koření.
Pangasius na kari chutná nejlépe s bramborou kaší. Chuťově jej dobře doplní čerstvě nakrájený pórek. Na talíři doplníme i lžičkou curry omáčky.
Na másle opečeme játra a vyjmeme. Opečeme osolené kuřecí čtvrtky, kostky slaniny, přidáme koření, přilijeme brusinkový…
více o Kuřecí čtvrtky po pražsku
Mleté maso si vložíme do mísy, vložíme vejce, sůl, pepř, strouhanku a vše promícháme. Hotovou směs vložíme do lednice.
…
více o Rajská omáčka od Verunky
Maso pokrájíme na kousky (nudličky, kostky), osolíme, okořeníme chilli a oreganem, zakápneme lžící oleje, promícháme a…
více o Barevná minutka - trikolora