Pangasiuse (čerstvou rybu nebo rozmraženou) nejdříve potřeme solí a bohatě posypeme čerstvě nadrceným barevným pepřem z obou stran. Zakapeme šťávou z půlky růžového grepu a pomažeme curry omáčkou – opět z každé strany. Nakonec zalijeme olivovým olejem. Takto naloženou rybu necháme 24 hodin marinovat.
Na druhý den rozpálíme nepřilnavou pánev s plátkem másla a rybu osmahneme. Kdyby se nám připalovala, můžeme podlít trochou vody. Během přípravy posypeme každý plát ryby špetkou kari koření.
Pangasius na kari chutná nejlépe s bramborou kaší. Chuťově jej dobře doplní čerstvě nakrájený pórek. Na talíři doplníme i lžičkou curry omáčky.
Nejprve připravíme americké brambory (smažíme ve fritovacím hrnci, ale lépe v troubě "nasucho"), dále pokrájíme kuřecí…
více o Zapékaná špenátová miska
Jednoduchá a velice rychlá příprava houskových knedlíků, kde nehrozí, že je rozvaříte, když se budou dělat o pět minut…
více o Jednoduché houskové knedlíky
Maso osolíme, prudce opečeme na rozehřátém tuku a vyndáme. Na tuku osmažíme na plátky (!) nakrájenou cibuli, zaprášíme…
více o Bratislavské plecko pro Aničku