Asi 2 hodiny předtím, než má být jídlo hotové, vytáhneme rybu z lednice, abychom ji nakořenili. Připravíme pekáček, ve kterém rybu budeme dělat, a cibuli nakrájenou na kolečka rozmístíme po dně pekáče. Stejně to uděláme i s česnekem. Zalijeme po celé ploše vodou (vody mnoho nedáme, protože pangasius při rozmrznutí vodu pustí) a posypeme paprikou, podravkou a mletým kořením.
Na to poskládáme kousky ryby (které už jen okořeníme podravkou, paprikou a kořením) a necháme je tak přímo na pekáčku rozmrznout. Po dvou hodinách přidáme do mezer mezi plátky po polévkové lžíči kečupu (nešetříme). Celé to posypeme zeleninou a můžeme ještě jednou přesypat podravkou.
Dáme do trouby a pečeme 15–20 minut při teplotě 180 °C.
Hotovou rybu poznáme podle toho, že se nám kousky masa rozpadají pod nožem.
Kotlety osolíme, opepříme. Obalíme ve strouhance, ve vejci a dáme smažit na pánev dorůžova. Do pekáčku nebo zapékací…
více o Obrácené řízky na zelenině
Nakrájíme: cibuli nadrobno, okurky a mrkev na plátky, vypeckované olivy na půlky, sýr na větší kostičky. Česnek utřeme…
více o Míchaná vajíčka na zelenině
Z mléka, cukru a kvasnic se nechá vykynout kvásek. Do mouky se dá sůl, žloutky, sklenička oleje a kvásek a to vše se…
více o Nekynuté buchtičky od Milči
Jablková pusa na rozloučenou
Uvaříme slazené kondenzované mléko – 2 hodiny v klasickém hrnci, 45 minut v tlakovém –…
více o Jablečná pusa na rozloučenou
Palačinky usmažíme běžným způsobem z uvedených ingrediencí. Odkládám je na papírový ubrousek - aby vpil přebytečný olej…
více o Zapečené palačinky s brokolicí