Asi 2 hodiny předtím, než má být jídlo hotové, vytáhneme rybu z lednice, abychom ji nakořenili. Připravíme pekáček, ve kterém rybu budeme dělat, a cibuli nakrájenou na kolečka rozmístíme po dně pekáče. Stejně to uděláme i s česnekem. Zalijeme po celé ploše vodou (vody mnoho nedáme, protože pangasius při rozmrznutí vodu pustí) a posypeme paprikou, podravkou a mletým kořením.
Na to poskládáme kousky ryby (které už jen okořeníme podravkou, paprikou a kořením) a necháme je tak přímo na pekáčku rozmrznout. Po dvou hodinách přidáme do mezer mezi plátky po polévkové lžíči kečupu (nešetříme). Celé to posypeme zeleninou a můžeme ještě jednou přesypat podravkou.
Dáme do trouby a pečeme 15–20 minut při teplotě 180 °C.
Hotovou rybu poznáme podle toho, že se nám kousky masa rozpadají pod nožem.
Kotlety osolíme, opepříme. Obalíme ve strouhance, ve vejci a dáme smažit na pánev dorůžova. Do pekáčku nebo zapékací…
více o Obrácené řízky na zelenině
Nakrájíme: cibuli nadrobno, okurky a mrkev na plátky, vypeckované olivy na půlky, sýr na větší kostičky. Česnek utřeme…
více o Míchaná vajíčka na zelenině
Zpracujeme těsto a dáme ho na 2 hodiny odpočinout do chladna. Pak ho rozválíme na plech vyložený papírem a vložíme do…
více o Jahodový koláč ze dvou těst
Porce kuřete opečeme na oleji, přidáme pokrájenou cibuli a česnek, osolíme, přidáme koření a podlijeme vínem. Dusíme do…
více o Kuře po myslivecku s rýží
Těsto: vše uválíme dohromady a třetinu těsta dáme ztuhnout do ledničky, zbylé těsto rozprostřeme na vymaštěný plech.
…
více o Postrouhané tvarohové řezy
Do hrnce dáme olej, pokrájenou cibuli a mleté maso, přidáme chilli (podle chuti), rajský protlak, pepř a sůl. Podlijeme…
více o Mexická polévka z naší hospody
Pokud nemáte čerstvé bylinky, použijte sušený tymián, rozmarýn, estragon - 1 lžičku celkem.
1. Cizrnu přes noc namočte…
více o Francouzský salát z cizrny