Asi 2 hodiny předtím, než má být jídlo hotové, vytáhneme rybu z lednice, abychom ji nakořenili. Připravíme pekáček, ve kterém rybu budeme dělat, a cibuli nakrájenou na kolečka rozmístíme po dně pekáče. Stejně to uděláme i s česnekem. Zalijeme po celé ploše vodou (vody mnoho nedáme, protože pangasius při rozmrznutí vodu pustí) a posypeme paprikou, podravkou a mletým kořením.
Na to poskládáme kousky ryby (které už jen okořeníme podravkou, paprikou a kořením) a necháme je tak přímo na pekáčku rozmrznout. Po dvou hodinách přidáme do mezer mezi plátky po polévkové lžíči kečupu (nešetříme). Celé to posypeme zeleninou a můžeme ještě jednou přesypat podravkou.
Dáme do trouby a pečeme 15–20 minut při teplotě 180 °C.
Hotovou rybu poznáme podle toho, že se nám kousky masa rozpadají pod nožem.
Kotlety osolíme, opepříme. Obalíme ve strouhance, ve vejci a dáme smažit na pánev dorůžova. Do pekáčku nebo zapékací…
více o Obrácené řízky na zelenině
Nakrájíme: cibuli nadrobno, okurky a mrkev na plátky, vypeckované olivy na půlky, sýr na větší kostičky. Česnek utřeme…
více o Míchaná vajíčka na zelenině
Plátky brambor vaříme 10 minut. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme česnek, cibuli, opékáme 3-4 minuty. Na pánev přidáme…
více o Brambory s mandlemi a roketou
Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky cca 1 cm široké. Pekáček vymažeme tukem (sádlo či olej). Na pekáček vyskládáme…
více o Zapečené brambory se šlehačkou
Uzené maso si uvaříme doměkka ve slané vodě. Pak odkostíme, maso pokrájíme a vývar přecedíme.
Kroupy si uvaříme zvlášť…
více o Uzená polévka s kroupami