Asi 2 hodiny předtím, než má být jídlo hotové, vytáhneme rybu z lednice, abychom ji nakořenili. Připravíme pekáček, ve kterém rybu budeme dělat, a cibuli nakrájenou na kolečka rozmístíme po dně pekáče. Stejně to uděláme i s česnekem. Zalijeme po celé ploše vodou (vody mnoho nedáme, protože pangasius při rozmrznutí vodu pustí) a posypeme paprikou, podravkou a mletým kořením.
Na to poskládáme kousky ryby (které už jen okořeníme podravkou, paprikou a kořením) a necháme je tak přímo na pekáčku rozmrznout. Po dvou hodinách přidáme do mezer mezi plátky po polévkové lžíči kečupu (nešetříme). Celé to posypeme zeleninou a můžeme ještě jednou přesypat podravkou.
Dáme do trouby a pečeme 15–20 minut při teplotě 180 °C.
Hotovou rybu poznáme podle toho, že se nám kousky masa rozpadají pod nožem.
Kotlety osolíme, opepříme. Obalíme ve strouhance, ve vejci a dáme smažit na pánev dorůžova. Do pekáčku nebo zapékací…
více o Obrácené řízky na zelenině
Nakrájíme: cibuli nadrobno, okurky a mrkev na plátky, vypeckované olivy na půlky, sýr na větší kostičky. Česnek utřeme…
více o Míchaná vajíčka na zelenině
Krém je nutno udělat den předem: jednu smetanu uvedeme do varu, nalámeme do ní bílou čokoládu, mírně vaříme asi 1 min.,…
více o Pařížské kostky černobílé
Rozehřejeme máslo, přidáme krupici a opražíme ji. Mezitím rozšleháme vejce, vlejeme na krupici a rozmícháme (udělají se…
více o Rychlá krupicová polévka
Kuřecí maso nakrájíme na tenké plátky, osolíme, okořeníme a opečeme na pánvi. Pita chléb rozkrojíme, spodní díl potřeme…
více o Kuřecí steak v pita chlebu
Oloupané syrové brambory pokrájíme na půl centimetru široké plátky. Vysteleme s nimi dno pekáče, posolíme, popepříme a…
více o Kuřecí špalíčky z pekáčku
Vodu s uzenými žebry osolíme, přidáme 2 bobkové listy, 3 kuličky nového koření a rozlámané, předem namočené houby,…
více o Znamenitá bramborová polévka