Do mističky vsypeme želatinu a zalijeme ji cca 2 lžícemi vody.
Do hrnce si dáme mezitím vařit smetanu s vanilkovým cukrem a mícháme do té doby, než se nám cukr rozpustí. Jakmile se nám začne smetana vařit, vložíme želatinu (která by mezitím měla nabobtnat díky vodě) a za stálého míchání vaříme na mírném plameni, dokud se želatina nerozpustí.
Důležitým krokem, pokud chcete panna cottu po ztuhnutí vyklopit, je vymazání mističek troškou oleje. Do vymazaných mističek poté rovnoměrně naběračkou nalijeme smetanu a necháme 4–6 hodin ztuhnout v lednici.
Po ztuhnutí panna cotty si připravíme malinovou omáčku. Maliny nasypeme do rendlíčku, přidáme moučkový cukr (každý podle toho, jak je má rád sladké) a vaříme na mírném plameni, dokud nejsou maliny lehce rozvařené a touto směsí poté polijeme panna cottu. Pro efekt je možné dozdobit čerstvými malinami a šlehačkou.
TIP: Pokud se vám nedaří panna cottu vyklopit ,ponořte mističky na pár sekund do teplé vody (pozor, aby vám ale nenatekla dovnitř) a poté se opatrně snažte odlepit panna cottu od stěn. Nakonec ji rychlým pohybem vyklopte na talířek.
Slaninu nakrájíme na drobné kousky cca 1x1 cm a orestujeme, přidáme osolené kuřecí maso restujeme. Rajče nakrájíme na…
více o Mexická quesadilas se salsou
Žampiony oloupeme a zbavíme je nožiček, které pokrájíme na menší kousky. Na oleji osmahneme cibuli, až trošku zezlátne…
více o Žampiony plněné šunkou a nivou
Všechnu zeleninu si omyjeme a nakrájíme.
Nakrájenou zeleninu si rozdělíme do 5-ti misek a můžeme podávat samotné či s…
více o Zeleninový salát Barevňák
TUŇÁKOVÁ POMAZÁNKA
Tuňáka dáme do misky. K tuňákovi přidáme pomazánkové máslo a nájemno nakrájenou cibulku. Přidáme…
více o Bagety s tuňákovou pomazánkou