Do mističky vsypeme želatinu a zalijeme ji cca 2 lžícemi vody.
Do hrnce si dáme mezitím vařit smetanu s vanilkovým cukrem a mícháme do té doby, než se nám cukr rozpustí. Jakmile se nám začne smetana vařit, vložíme želatinu (která by mezitím měla nabobtnat díky vodě) a za stálého míchání vaříme na mírném plameni, dokud se želatina nerozpustí.
Důležitým krokem, pokud chcete panna cottu po ztuhnutí vyklopit, je vymazání mističek troškou oleje. Do vymazaných mističek poté rovnoměrně naběračkou nalijeme smetanu a necháme 4–6 hodin ztuhnout v lednici.
Po ztuhnutí panna cotty si připravíme malinovou omáčku. Maliny nasypeme do rendlíčku, přidáme moučkový cukr (každý podle toho, jak je má rád sladké) a vaříme na mírném plameni, dokud nejsou maliny lehce rozvařené a touto směsí poté polijeme panna cottu. Pro efekt je možné dozdobit čerstvými malinami a šlehačkou.
TIP: Pokud se vám nedaří panna cottu vyklopit ,ponořte mističky na pár sekund do teplé vody (pozor, aby vám ale nenatekla dovnitř) a poté se opatrně snažte odlepit panna cottu od stěn. Nakonec ji rychlým pohybem vyklopte na talířek.
Ohřejeme si mléko. Z trochy mléka, 3 lžic cukru, nadrobených kvasnic a trochy mouky si připravíme kvásek, který necháme…
více o Kynuté tvarohové koláče
Vše smícháme dohromady. Navrch poklademe ovoce (ne po celém povrchu) a dáme do rozehřáté trouby péct 40 minut na 180…
více o Bublanina bez vajec a mléka
Změklý tuk smícháme s moukou a zakysanou smetanou. Vypracujeme těsto, které necháme 1hod odpočinout v potravinové fólii…
více o Tvarohové šátečky ze zakysanky
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme vlažné máslo, nastrouhanou dýni, aroma, kokos, mouku s kypřidlem a rozinky…
více o Dýňová bábovka (řez) s kokosem