Do mističky vsypeme želatinu a zalijeme ji cca 2 lžícemi vody.
Do hrnce si dáme mezitím vařit smetanu s vanilkovým cukrem a mícháme do té doby, než se nám cukr rozpustí. Jakmile se nám začne smetana vařit, vložíme želatinu (která by mezitím měla nabobtnat díky vodě) a za stálého míchání vaříme na mírném plameni, dokud se želatina nerozpustí.
Důležitým krokem, pokud chcete panna cottu po ztuhnutí vyklopit, je vymazání mističek troškou oleje. Do vymazaných mističek poté rovnoměrně naběračkou nalijeme smetanu a necháme 4–6 hodin ztuhnout v lednici.
Po ztuhnutí panna cotty si připravíme malinovou omáčku. Maliny nasypeme do rendlíčku, přidáme moučkový cukr (každý podle toho, jak je má rád sladké) a vaříme na mírném plameni, dokud nejsou maliny lehce rozvařené a touto směsí poté polijeme panna cottu. Pro efekt je možné dozdobit čerstvými malinami a šlehačkou.
TIP: Pokud se vám nedaří panna cottu vyklopit ,ponořte mističky na pár sekund do teplé vody (pozor, aby vám ale nenatekla dovnitř) a poté se opatrně snažte odlepit panna cottu od stěn. Nakonec ji rychlým pohybem vyklopte na talířek.
Droždí s cukrem rozmícháme ve vlahém mléce a nalijeme do mouky s rozpuštěným máslem a troškou soli a vypracujeme těsto,…
více o Cibulový koláč – Zwiebelkuchen
Hermelín nastrouháme na hrubém struhadle nebo nakrájíme na malé kostičky, přidáme tatarku nebo majonézu a nadrobno…
více o Rychlá hermelínová pomazánka
Jablka nakrájíme na kostičky, zasypeme cukrem a zalijeme olejem. Promícháme a necháme 2 hodiny stát. Občas promícháme.…
více o Maminčina jablečná buchta
Korpus - žloutky ušleháme s cukrem moučkou a vanilkovým cukrem do pěny, potom přidáme vařící vodu a dál šleháme, až do…
více o Vanilkovo-čokoládový dort
Vyšleháme mouku s vejcem. Poté pomalu přiléváme vodu. V případě vody se řídíme spíše podle rozumu, těsto by mělo mít…
více o Galletes - slane palacinky