Do mističky vsypeme želatinu a zalijeme ji cca 2 lžícemi vody.
Do hrnce si dáme mezitím vařit smetanu s vanilkovým cukrem a mícháme do té doby, než se nám cukr rozpustí. Jakmile se nám začne smetana vařit, vložíme želatinu (která by mezitím měla nabobtnat díky vodě) a za stálého míchání vaříme na mírném plameni, dokud se želatina nerozpustí.
Důležitým krokem, pokud chcete panna cottu po ztuhnutí vyklopit, je vymazání mističek troškou oleje. Do vymazaných mističek poté rovnoměrně naběračkou nalijeme smetanu a necháme 4–6 hodin ztuhnout v lednici.
Po ztuhnutí panna cotty si připravíme malinovou omáčku. Maliny nasypeme do rendlíčku, přidáme moučkový cukr (každý podle toho, jak je má rád sladké) a vaříme na mírném plameni, dokud nejsou maliny lehce rozvařené a touto směsí poté polijeme panna cottu. Pro efekt je možné dozdobit čerstvými malinami a šlehačkou.
TIP: Pokud se vám nedaří panna cottu vyklopit ,ponořte mističky na pár sekund do teplé vody (pozor, aby vám ale nenatekla dovnitř) a poté se opatrně snažte odlepit panna cottu od stěn. Nakonec ji rychlým pohybem vyklopte na talířek.
Oloupané brambory a vejce nastrouháme na hrubém struhadle, okurky na jemném, cibuli najemno nakrájíme, přidáme hořčici,…
více o Chlebíčky z mléčného baru
Mouku smícháme s práškem do pečiva, přidáme cukr, žloutky, kakao, vodu a nakonec lehce vmícháme sníh ušlehaný z bílků.…
více o Řezy se šlehačkou a pudinkem
Pečivo namočíme do studené vody. Zelí očistíme a košťál vyřízneme. Potom vložíme zelí do vařící osolené vody a postupně…
více o Zelné závitky s mletým masem
Maso pokrájíme na plátky, po stranách plátky nakrojíme, naklepeme je, osolíme a opepříme. Špek pokrájíme nadrobno a s…
více o Cibulovo-česnekové plátky