Papáčkovy špagety

2.25

hodnoceno: 4
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 2
      ks cibule
    • sůl
    • voda
    • 200
      g měkký salám nebo točeného salámu
    • 2
      ks vejce
    • 1
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      kostka masox
    • pepř mletý
    • petrželka na ozdobu
    • 1
      balení špagety nebo jiné těstoviny
    • 1
      snítka tymián
    • 100
      g anglická slanina
    • 1
      dl červené víno 1–1,5 dl
    • 2
      ks chilli papričky 1–2

Postup přípravy receptu

  • Anglickou slaninu, cibuli a gothaj pokrájíme na kostičky. Do rozpálené pánve wok nebo kastrolu dáme lžíci oleje, slaninu a počkáme, až pustí tuk. Přidáme pokrájenou cibuli, chilli papričky a smažíme, dokud cibule nezačne lehce zlátnout. Po částečném osmažení cibule a slaniny přidáme salám. Vše ještě smažíme asi 2 minuty. Potom na cibulový základ přilijeme asi polovinu červeného vína.
  • Uvaříme vajíčka natvrdo. V osolené vodě vaříme těstoviny a část vody uchováme pro další použití. Když se v pánvi vydusilo červené víno na tuk, přilijeme zbývající část červeného vína a vložíme kostku hovězího bujónu. Vše promícháme, opatrně osolíme, opepříme a rozředíme vývarem z těstovin na potřebnou konzistenci. Zasypeme tymiánem posekaným nadrobno a vejcem pokrájeným na větší kusy. Povaříme.
  • Špagety vmícháme do základu nebo podáváme samostatně a zaléváme směsí. Posypeme petrželkou a nastrouhaným tvrdým sýrem.
Zařazení: Přílohy Těstoviny

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: