Anglickou slaninu, cibuli a gothaj pokrájíme na kostičky. Do rozpálené pánve wok nebo kastrolu dáme lžíci oleje, slaninu a počkáme, až pustí tuk. Přidáme pokrájenou cibuli, chilli papričky a smažíme, dokud cibule nezačne lehce zlátnout. Po částečném osmažení cibule a slaniny přidáme salám. Vše ještě smažíme asi 2 minuty. Potom na cibulový základ přilijeme asi polovinu červeného vína.
Uvaříme vajíčka natvrdo. V osolené vodě vaříme těstoviny a část vody uchováme pro další použití. Když se v pánvi vydusilo červené víno na tuk, přilijeme zbývající část červeného vína a vložíme kostku hovězího bujónu. Vše promícháme, opatrně osolíme, opepříme a rozředíme vývarem z těstovin na potřebnou konzistenci. Zasypeme tymiánem posekaným nadrobno a vejcem pokrájeným na větší kusy. Povaříme.
Špagety vmícháme do základu nebo podáváme samostatně a zaléváme směsí. Posypeme petrželkou a nastrouhaným tvrdým sýrem.
Řízky lehce naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, pokapeme olejem a necháme chvíli odležet. Potom obalíme ve…
více o Obrácené řízky od babičky
Mouku smícháme s práškem do pečiva, solí a olejem. Přidáme vejce, mléko a vypracujeme hladké těsto ( přidáme mouku či…
více o Rychlé nekynuté těsto na pizzu
Cibuli a anglickou slaninu pokrájíme na kostičky a společně orestujeme. Přidáme propláchnuté červené fazole (bez nálevu…
více o Bretaňský fazolový salát
Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky a opečeme na másle, osolíme, opepříme. Zalijeme převařenou vodou, přidáme půl…
více o Žampionová krémová polévka