Anglickou slaninu, cibuli a gothaj pokrájíme na kostičky. Do rozpálené pánve wok nebo kastrolu dáme lžíci oleje, slaninu a počkáme, až pustí tuk. Přidáme pokrájenou cibuli, chilli papričky a smažíme, dokud cibule nezačne lehce zlátnout. Po částečném osmažení cibule a slaniny přidáme salám. Vše ještě smažíme asi 2 minuty. Potom na cibulový základ přilijeme asi polovinu červeného vína.
Uvaříme vajíčka natvrdo. V osolené vodě vaříme těstoviny a část vody uchováme pro další použití. Když se v pánvi vydusilo červené víno na tuk, přilijeme zbývající část červeného vína a vložíme kostku hovězího bujónu. Vše promícháme, opatrně osolíme, opepříme a rozředíme vývarem z těstovin na potřebnou konzistenci. Zasypeme tymiánem posekaným nadrobno a vejcem pokrájeným na větší kusy. Povaříme.
Špagety vmícháme do základu nebo podáváme samostatně a zaléváme směsí. Posypeme petrželkou a nastrouhaným tvrdým sýrem.
kralika rozsekame na porce. Doprostred pekace polozime kachnu okolo nasklademe porce kralika, pridame nakrajenou cibuli…
více o Kachna pecena s kralikem
Z jablek odkrojíme horní část a vykrojíme jaderník. Potom jablka vydlabeme. Vnitřek potřeme citronovou šťávou, osolíme,…
více o Jablka plněná mletým masem
cukr,med,heru,vejce,mléko a sodu dáme do hrnce a za stálého míchání vaříme cca 3 minuty. Až to začne bublat odstavíme a…
více o Medovník pro mlsný jazýček