Anglickou slaninu, cibuli a gothaj pokrájíme na kostičky. Do rozpálené pánve wok nebo kastrolu dáme lžíci oleje, slaninu a počkáme, až pustí tuk. Přidáme pokrájenou cibuli, chilli papričky a smažíme, dokud cibule nezačne lehce zlátnout. Po částečném osmažení cibule a slaniny přidáme salám. Vše ještě smažíme asi 2 minuty. Potom na cibulový základ přilijeme asi polovinu červeného vína.
Uvaříme vajíčka natvrdo. V osolené vodě vaříme těstoviny a část vody uchováme pro další použití. Když se v pánvi vydusilo červené víno na tuk, přilijeme zbývající část červeného vína a vložíme kostku hovězího bujónu. Vše promícháme, opatrně osolíme, opepříme a rozředíme vývarem z těstovin na potřebnou konzistenci. Zasypeme tymiánem posekaným nadrobno a vejcem pokrájeným na větší kusy. Povaříme.
Špagety vmícháme do základu nebo podáváme samostatně a zaléváme směsí. Posypeme petrželkou a nastrouhaným tvrdým sýrem.
1. Kuře omyjeme a dobře ho osušíme, a to i zevnitř papírovými ubrousky. Otrháme rozmarýn ze dvou snítek, najemno ho…
více o Citronové kuře s rozmarýnem
Formu vyložíme pečícím papírem, který zlehka vymažeme máslem. Tři (nebo čtyři) banány podélně rozkrojíme a naskládáme…
více o Banánový koláč se smetanou
1. Rozmícháme vejce s mlékem a postupně přidáváme mouku (je lepší míchat mixérem-metličkou je to zdlouhavější),přidáme…
více o Palačinky s Nutellou a keksem