Papriku zbavíme semínek a stopek, omyjeme a umeleme. Cibuli oloupeme a umeleme. Umletou papriku s cibulí dáme do většího hrnce, přidáme ocet, cukr, olej, Deko, sůl, promícháme a necháme provařit cca 15 minut. Takto provařenou pastu nandáme do čistých skleniček, pevně uzavřeme a dáme na 10 minut sterilovat při 90-ti stupních.
**Poznámky:**
* Tato pasta se hodí k pečenému masu, uzenině, ke grilovaným pokrmům, dají se s ní dozdobit obložené chleby, chlebíčky....
* Pokud málo solíte, vynechejte sůl.
* Jestliže nechcete mít v pastě hořčičná semínka, tak Deko přesijte.
Smícháme ingredience na glazuru, přivedeme do bodu varu a necháme vychladnout. Připravíme si těsto - vyšleháme máslo s…
více o Kokosové řezy z Kapského města
Do hrnce vlijeme 1,5l vody, vsypeme oloupané a na kostičky nakrájené brambory, okořeníme kmínem, majoránkou, zázvorem a…
více o Česneková polévka oukrop
Šlehačku vylijeme do hrnce a přidáme čokoládu a nalámané tyčinky ledových kaštanů. Za stálého míchání povaříme-necháme…
více o Likér z ledových kaštanů
Omyté jahody zbav stopky, vlož do mixéru , přidej zmrzlinu , cukr a polovinu mléka. Vše rozmixuj , dolij mléko a ještě…
více o Zmrzlinový koktejl s jahodami