Papriku zbavíme semínek a stopek, omyjeme a umeleme. Cibuli oloupeme a umeleme. Umletou papriku s cibulí dáme do většího hrnce, přidáme ocet, cukr, olej, Deko, sůl, promícháme a necháme provařit cca 15 minut. Takto provařenou pastu nandáme do čistých skleniček, pevně uzavřeme a dáme na 10 minut sterilovat při 90-ti stupních.
**Poznámky:**
* Tato pasta se hodí k pečenému masu, uzenině, ke grilovaným pokrmům, dají se s ní dozdobit obložené chleby, chlebíčky....
* Pokud málo solíte, vynechejte sůl.
* Jestliže nechcete mít v pastě hořčičná semínka, tak Deko přesijte.
V míse promícháme dohromady hladkou mouku, kypřicí prášek, jedlou sodu a sůl. V jiné misce vyšleháme vejce s cukrem,…
více o Citronovo-jogurtové muffiny
Tvaroh smícháme s měkkým sýrem, nakrájenou sterilovanou červenou paprikou, červenou sladkou paprikou, cibulkou na jemno…
více o Budapešťská výborná pomazánka
Vločky přes noc namočíme,druhý den přidáme zeleninu uvařenou v zel.vývaru a ostatní přísady a zpracujeme,vytvoříme…
více o Karbanátky z ovesných vloček