Papriková pasta

2.5

hodnoceno: 4
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      kg cibule oloupat,umlít
    • 4
      kg červená paprika očistit,umlít
    • 2
      lžíce sůl nemusí být
    • 3
      dl ocet
    • 1
      ks deko
    • 0,5
      l olej
    • 400
      g cukr

Postup přípravy receptu

  • Papriku zbavíme semínek a stopek, omyjeme a umeleme. Cibuli oloupeme a umeleme. Umletou papriku s cibulí dáme do většího hrnce, přidáme ocet, cukr, olej, Deko, sůl, promícháme a necháme provařit cca 15 minut. Takto provařenou pastu nandáme do čistých skleniček, pevně uzavřeme a dáme na 10 minut sterilovat při 90-ti stupních.
  • **Poznámky:**
  • * Tato pasta se hodí k pečenému masu, uzenině, ke grilovaným pokrmům, dají se s ní dozdobit obložené chleby, chlebíčky....
  • * Pokud málo solíte, vynechejte sůl.
  • * Jestliže nechcete mít v pastě hořčičná semínka, tak Deko přesijte.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: