ks
červená paprika
nebo zelená ... , jemně pokrájená
sůl
a pepř dle chuti
2
stroužek
česnek
nastrouhat
3
lžíce
voda
1
ks
vejce
1
lžička
paprika - sladká
olej
0,5
kg
mleté maso - míchané
1
ks
houska z předešlého dne
nastrouhaná
Omáčka:
1
ks
červená paprika
- jemně pokrájená
2
lžíce
máslo
sůl
dle chuti
3
lžíce
hladká mouka
2
ks
hřebíček
5
ks
pepř mletý
kuličky
2
ks
bobkový list
5
ks
nové koření
kuličky
2
lžíce
olej
140
g
rajský protlak
cukr krupice
dle chuti
Postup přípravy receptu
Sekaná: všechny ingredience(kromě oleje) na sekanou dáme do mísy a důkladně promícháme. Z vytvořené směsi uděláme šišku, kterou dáme do olejem vymazaného pekáčku a vložíme do předehřáté trouby péct, občas přelijeme výpekem a podlijeme vodou. Pečeme dozlatova.
Omáčka: V hrnci si rozpustíme máslo s olejem, přidáme nové koření, pepř, bobkový list, hřebíček a zasypeme moukou. Mouku necháme zpěnit, promícháme (uděláme světlou jíšku). K jíšce přidáme protlak a necháme ho krátce s jíškou orestovat, pak zalijeme cca litrem vody a řádně promícháme. Do hrnce přidáme pokrájenou papriku, povaříme, dochutíme solí a cukrem. Po uvaření vyndáme koření.
Podáváme společně s houskovým knedlíkem, rýží nebo těstovinami.
Místo pečené sekané můžeme ze směsi udělat placičky a osmažit jako karbanátky na pánvi s rozpáleným olejem.
Maso nakrájíme na silnější proužky, osolíme, opepříme. Na rozehřátém oleji orestujeme prolisovaný česnek, vložíme maso…
více o Kuře s hořčičnou omáčkou
Králíka rozporcujeme, z trupu připravíme vývar. Pokud nemáme celého dáme kýta, hřbety a podlejeme vodou. Porce osolíme,…
více o Králík – slintající soused
Formu vyložíme pečícím papírem, který zlehka vymažeme máslem. Tři (nebo čtyři) banány podélně rozkrojíme a naskládáme…
více o Banánový koláč se smetanou