ks
červená paprika
nebo zelená ... , jemně pokrájená
sůl
a pepř dle chuti
2
stroužek
česnek
nastrouhat
3
lžíce
voda
1
ks
vejce
1
lžička
paprika - sladká
olej
0,5
kg
mleté maso - míchané
1
ks
houska z předešlého dne
nastrouhaná
Omáčka:
1
ks
červená paprika
- jemně pokrájená
2
lžíce
máslo
sůl
dle chuti
3
lžíce
hladká mouka
2
ks
hřebíček
5
ks
pepř mletý
kuličky
2
ks
bobkový list
5
ks
nové koření
kuličky
2
lžíce
olej
140
g
rajský protlak
cukr krupice
dle chuti
Postup přípravy receptu
Sekaná: všechny ingredience(kromě oleje) na sekanou dáme do mísy a důkladně promícháme. Z vytvořené směsi uděláme šišku, kterou dáme do olejem vymazaného pekáčku a vložíme do předehřáté trouby péct, občas přelijeme výpekem a podlijeme vodou. Pečeme dozlatova.
Omáčka: V hrnci si rozpustíme máslo s olejem, přidáme nové koření, pepř, bobkový list, hřebíček a zasypeme moukou. Mouku necháme zpěnit, promícháme (uděláme světlou jíšku). K jíšce přidáme protlak a necháme ho krátce s jíškou orestovat, pak zalijeme cca litrem vody a řádně promícháme. Do hrnce přidáme pokrájenou papriku, povaříme, dochutíme solí a cukrem. Po uvaření vyndáme koření.
Podáváme společně s houskovým knedlíkem, rýží nebo těstovinami.
Místo pečené sekané můžeme ze směsi udělat placičky a osmažit jako karbanátky na pánvi s rozpáleným olejem.
Anglickou slaninu nakrájenou na silnější plátky (nejlépe z Billa) nakrájíme na pruhy dle chuti. 1/4 orestujeme opepřené…
více o Špagety Carbonara – snadno
Salám nakrájíme na kolečka a ta pokrájíme na proužky. Rozpůlíme papriky, odstraníme jadérka a lusky omyjeme. Pokrájíme…
více o Maďarský paprikový salát
Odblaněná vepřová játra nakrájíme na kousky a orestujeme doměkka s jemně nasekanou cibulí. Směs dohladka rozmixujeme,…
více o Paštika z vepřových jater
Na cibuli osmahneme anglickou, cibuli, žampiony a játra. Osolíme, opepříme, zalejeme trochou vody, přisypeme petrželku,…
více o Maminčino kuře s brambory