ks
červená paprika
nebo zelená ... , jemně pokrájená
sůl
a pepř dle chuti
2
stroužek
česnek
nastrouhat
3
lžíce
voda
1
ks
vejce
1
lžička
paprika - sladká
olej
0,5
kg
mleté maso - míchané
1
ks
houska z předešlého dne
nastrouhaná
Omáčka:
1
ks
červená paprika
- jemně pokrájená
2
lžíce
máslo
sůl
dle chuti
3
lžíce
hladká mouka
2
ks
hřebíček
5
ks
pepř mletý
kuličky
2
ks
bobkový list
5
ks
nové koření
kuličky
2
lžíce
olej
140
g
rajský protlak
cukr krupice
dle chuti
Postup přípravy receptu
Sekaná: všechny ingredience(kromě oleje) na sekanou dáme do mísy a důkladně promícháme. Z vytvořené směsi uděláme šišku, kterou dáme do olejem vymazaného pekáčku a vložíme do předehřáté trouby péct, občas přelijeme výpekem a podlijeme vodou. Pečeme dozlatova.
Omáčka: V hrnci si rozpustíme máslo s olejem, přidáme nové koření, pepř, bobkový list, hřebíček a zasypeme moukou. Mouku necháme zpěnit, promícháme (uděláme světlou jíšku). K jíšce přidáme protlak a necháme ho krátce s jíškou orestovat, pak zalijeme cca litrem vody a řádně promícháme. Do hrnce přidáme pokrájenou papriku, povaříme, dochutíme solí a cukrem. Po uvaření vyndáme koření.
Podáváme společně s houskovým knedlíkem, rýží nebo těstovinami.
Místo pečené sekané můžeme ze směsi udělat placičky a osmažit jako karbanátky na pánvi s rozpáleným olejem.
Celá vejce šleháme s cukrem ve vodní lázni asi 5 minut. Poté směs odstavíme a vyšleháme do husté pěny. Lehce vmícháme…
více o Kakaová roláda s jahodami
Šlehačku vylijeme do hrnce a přidáme čokoládu a nalámané tyčinky ledových kaštanů. Za stálého míchání povaříme-necháme…
více o Likér z ledových kaštanů