Z paprik vykrojíme jádra, do dutých paprik vlijeme do 1/4 smetanu, poté vložíme feferonky. Nakrájíme hermelín na plátky a vložíme je do papriky. Na závěr přilijeme do paprik 2 lžíce oleje.
Příprava pikantní pasty: Do misky vložíme sardinky a rozmačkáme je. Potom rozmačkáme česnek a přidáme ho k sardinkám. Nakrájíme cibuli na kostičky a opět ji přisypeme ke směsi. Vše důkladně rozmačkáme, aby se všechny chutě propojily.
Papriky: Na pánvi budeme papriky smažit cca 10 minut. Poté je potřeme pikantní pastou a pokud se ještě vejde, tak trochu pasty vtěsnáme i dovnitř. Necháme vychladnout a můžeme podávat na stůl.
Paprikám seřízneme vršky a vydlabeme je.
Cibuli, špekáčky a tvarůžky nakrájíme na kostičky, smícháme s hořčicí a touto…
více o Olomoucké plněné papriky
Uvaříme brambory ve slupce, oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme jemně nakrájenou cibuli, sůl, špetku…
více o Výborná chlebíčková pomazánka
Utřeme vejce s cukrem, přidáme ostatní suroviny, zpracujeme těsto a nakonec lehce vmícháme čokoládu a banány. Formičky…
více o Čokoládovo-banánové muffiny
1. V mělké nádobě smícháme dohromady med, sojovou omáčku, balsamikový ocet, zázvor, česnek s 1 lžící olivového oleje.…
více o Mahi-mahi v zázvorové glazuře