Z paprik vykrojíme jádra, do dutých paprik vlijeme do 1/4 smetanu, poté vložíme feferonky. Nakrájíme hermelín na plátky a vložíme je do papriky. Na závěr přilijeme do paprik 2 lžíce oleje.
Příprava pikantní pasty: Do misky vložíme sardinky a rozmačkáme je. Potom rozmačkáme česnek a přidáme ho k sardinkám. Nakrájíme cibuli na kostičky a opět ji přisypeme ke směsi. Vše důkladně rozmačkáme, aby se všechny chutě propojily.
Papriky: Na pánvi budeme papriky smažit cca 10 minut. Poté je potřeme pikantní pastou a pokud se ještě vejde, tak trochu pasty vtěsnáme i dovnitř. Necháme vychladnout a můžeme podávat na stůl.
Paprikám seřízneme vršky a vydlabeme je.
Cibuli, špekáčky a tvarůžky nakrájíme na kostičky, smícháme s hořčicí a touto…
více o Olomoucké plněné papriky
V páře uvaříme pudink v půl litru vody, žloutky, vanilkový cukr, citron. Necháme vychladnout. Ušleháme máslo s cukrem,…
více o Bruselák s citronovým krémem
Na vále zpracujeme mouku s práškem do pečiva, cukrem, tukem a žloutkem. Podle potřeby přidáme mléko. Zpracujeme těsto a…
více o Křehoučké řezy s meruňkami
Necháme zavařit víno s cukrem, přidáme třešně a povaříme za častého promíchání zhruba 15-20 min (zhoustne). Přilejeme…
více o Třešňový pohár pro dospělé