Nastrouhaný eidam s trochou nivy (záleží na vás, jak máte rádi nivu) rozetřeme s 1 balením lučiny, přidáme mladou cibulku nakrájenou na malá kolečka a nastrouhanou mrkev. Dle potřeby můžeme zředit trochou zakysané smetany, pokud je směs příliš tuhá. Podle chuti osolíme jen špetkou soli – sýry jsou slané dost, a opepříme. Vzniklou směsí naplníme papriky a uzavřeme je zpátky odkrojeným kolečkem. Papriky vyskládáme do zapékací mísy, polijeme nebo potřeme olivovým olejem smíchaným se lžičkou sojové omáčky – můžeme přidat i trochu česneku. Přiklopíme alobalem a dáme zprudka péct. Až si papriky trochu sednou a pustí šťávu, jsou hotové.
Z paprik vykrojíme jádra, do dutých paprik vlijeme do 1/4 smetanu, poté vložíme feferonky. Nakrájíme hermelín na plátky…
více o Papriky plněné pikantní pastou
Přebraný špenát v několikeré vodě vypereme, vložíme do většího množství vařící vody a necháme 3 minuty povařit. Vařený…
více o Špenátové karbanátky bez masa
Nevykostěná kuřecí stehna omyjeme osolíme, potřeme grilovacím kořením. Obalíme v trojobalu. Vložíme do pekáče, aby se…
více o Kuřecí stehna v trojobalu
Křídla očistíme, odřízneme konce křídel (jako v KFC). Dáme marinádu použil jsem kupovanou přímo na křilované křídla.…
více o Marinovaná kuřecí křidélka