Nastrouhaný eidam s trochou nivy (záleží na vás, jak máte rádi nivu) rozetřeme s 1 balením lučiny, přidáme mladou cibulku nakrájenou na malá kolečka a nastrouhanou mrkev. Dle potřeby můžeme zředit trochou zakysané smetany, pokud je směs příliš tuhá. Podle chuti osolíme jen špetkou soli – sýry jsou slané dost, a opepříme. Vzniklou směsí naplníme papriky a uzavřeme je zpátky odkrojeným kolečkem. Papriky vyskládáme do zapékací mísy, polijeme nebo potřeme olivovým olejem smíchaným se lžičkou sojové omáčky – můžeme přidat i trochu česneku. Přiklopíme alobalem a dáme zprudka péct. Až si papriky trochu sednou a pustí šťávu, jsou hotové.
Z paprik vykrojíme jádra, do dutých paprik vlijeme do 1/4 smetanu, poté vložíme feferonky. Nakrájíme hermelín na plátky…
více o Papriky plněné pikantní pastou
Změklé máslo, moučkový a vanilkový cukr + sůl utřeme do pěny. Postupně za stálého míchání přidáváme vejce, marmeládu a…
více o Smetanové řezy s broskvemi
Ušlehat žloutky s cukrem, vodou, olejem, přidat mouku s práškem do pečiva, nakonec vmíchat sníh z bílků, rozdělit těsto…
více o Mandarinkové krémové řezy
Hermelín plošně rozkrojíme a položíme do rozpáleného oleje řeznou plochou nahoru. Obložíme salámem, posypeme pokrájenou…
více o Hermelín s volským okem
Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Listové těsto rozválíme a položíme do formy vyložené pečícím papírem. Těsto jemně…
více o Slaný koláč se sýrem Cottage