Bílé papriky rozkrojíme podélně a vyndáme semínka. Poskládáme je do pekáče, který jsme poctivě vymazali máslem (nemusíte šetřit). Papriky ochutíme podravkou, naplníme přiměřeně balkánským sýrem a poklademe nakrájenou šunkou. Pečeme při teplotě 200 °C, až začnou okraje paprik trošinku hnědnout. Při pečení poléváme výpekem.
Žloutky utřeme s cukrem a přidáme teplou vodu. Prošleháme a přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, rum a nakonec…
více o Jablíčkové s vůní skořice
Předehřejeme troubu (horkovzdušnou na 160 °C). Kulatou dortovou formu vyložíme papírem na pečení. Cukr, heru a celá…
více o Nutelové řezy s vůní skořice
Omyjeme, očistíme papriky a odkrojíme u stopky.
Cibuli nakrájíme nadrobno, necháme na oleji zesklovatět. Rohlíky, lépe…
více o Babiččiny papriky v rajské
Změklé máslo rozšleháme s krupicovým a vanilkovým cukrem, vešleháme celá vejce, mouku s práškem do pečiva, citronovou…
více o Mramorová bábovka od babičky
1. V mělké nádobě smícháme dohromady med, sojovou omáčku, balsamikový ocet, zázvor, česnek s 1 lžící olivového oleje.…
více o Mahi-mahi v zázvorové glazuře
Smíchejte obě hořčice, med, drcené ořechy a olivový a ořechový olej.
Camembert nařízněte do kříže a obalte v zálivce,…
více o Salát s grilovaným sýrem II.