Bílé papriky rozkrojíme podélně a vyndáme semínka. Poskládáme je do pekáče, který jsme poctivě vymazali máslem (nemusíte šetřit). Papriky ochutíme podravkou, naplníme přiměřeně balkánským sýrem a poklademe nakrájenou šunkou. Pečeme při teplotě 200 °C, až začnou okraje paprik trošinku hnědnout. Při pečení poléváme výpekem.
Žloutky utřeme s cukrem a přidáme teplou vodu. Prošleháme a přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, rum a nakonec…
více o Jablíčkové s vůní skořice
Předehřejeme troubu (horkovzdušnou na 160 °C). Kulatou dortovou formu vyložíme papírem na pečení. Cukr, heru a celá…
více o Nutelové řezy s vůní skořice
Omyjeme, očistíme papriky a odkrojíme u stopky.
Cibuli nakrájíme nadrobno, necháme na oleji zesklovatět. Rohlíky, lépe…
více o Babiččiny papriky v rajské
Žloutky i s cukrem (trochu cukru odebereme na kvásek) mícháme do pěny, přidáme tuk, rum, sůl, citronovou kůru a mícháme…
více o Šišky s jahodovou pěnou
Listové těsto rozválíme na tloušťku cca 0,5 cm, nařežeme obdélníky nebo čtverce a dáme na plech, konce těsta přehneme…
více o Dobrota z listového těsta II.
Začneme přípravou majonézy a to tak, že ručním šlehačem vyšleháme na nejvyšší stupeň 2 žloutky se 150 ml oleje (musejí…
více o Opravdu domácí tatarská omáčka
1. Velký hrnec - dát vařit vodu s na kostičky nakrájenými brambory se žampiony (plátky), přidat zeleninu, podravku.
…
více o Bramborová polévka v chlebu