Bílé papriky rozkrojíme podélně a vyndáme semínka. Poskládáme je do pekáče, který jsme poctivě vymazali máslem (nemusíte šetřit). Papriky ochutíme podravkou, naplníme přiměřeně balkánským sýrem a poklademe nakrájenou šunkou. Pečeme při teplotě 200 °C, až začnou okraje paprik trošinku hnědnout. Při pečení poléváme výpekem.
Žloutky utřeme s cukrem a přidáme teplou vodu. Prošleháme a přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, rum a nakonec…
více o Jablíčkové s vůní skořice
Předehřejeme troubu (horkovzdušnou na 160 °C). Kulatou dortovou formu vyložíme papírem na pečení. Cukr, heru a celá…
více o Nutelové řezy s vůní skořice
Omyjeme, očistíme papriky a odkrojíme u stopky.
Cibuli nakrájíme nadrobno, necháme na oleji zesklovatět. Rohlíky, lépe…
více o Babiččiny papriky v rajské
Smícháme mouku s kakaem a kypřidlem. Přidáme cukry, čokoládu, cuketu, vejce, olej a vše důkladně promícháme. Vymazanou…
více o Cuketová kostka s čokoládou
Smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva a vejce. Přidáme nastrouhanou margot čokoládu a šlehačku. Pořádně propracujeme. …
více o Buchta s margot čokoládou
Maso osolíme, prudce opečeme na rozehřátém tuku a vyndáme. Na tuku osmažíme na plátky (!) nakrájenou cibuli, zaprášíme…
více o Bratislavské plecko pro Aničku
Maso pokrájíme na plátky, po stranách plátky nakrojíme, naklepeme je, osolíme a opepříme. Špek pokrájíme nadrobno a s…
více o Cibulovo-česnekové plátky