Pařeznická bramboračka

3

hodnoceno: 2
Příprava: 70 minut
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 2
      ks cibule
    • 750
      g brambory
    • 1
      plátek celer
    • sůl
    • 2
      ks mrkev
    • 5
      stroužek česnek
    • 2
      l voda
    • 1
      ks petržel
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      hrst sušené houby
    • 10
      lžíce kroupy
    • 1
      špetka drcený kmín
  • Na jíšku
    • 50
      g máslo
    • 50
      g polohrubá mouka

Postup přípravy receptu

  • Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Očistíme a nadrobno nakrájíme zeleninu, cibuli a česnek. Dáme do vody, přidáme houby, pepř, kmín a dáme vařit.
  • V jiné vodě vaříme doměkka (asi hodinu) kroupy. Když jsou brambory měkké, přidáme uvařené kroupy. Připravíme jíšku, kterou přímo z pánvičky vpravíme lžící do vařící polévky. Přidáme ještě majoránku a nadrobno nasekanou petrželovou a celerovou nať (nemusí být).
  • Necháme ještě 5–8 minut pod pokličkou povařit.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: