
2.8
Smícháme mouku, žloutky, cukr, kakao, olej, mléko a prášek do pečiva. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a opatrně ho vmícháme… více o Pařížské kostky s Margotkou
Den předem: šlehačky a kaštany zahřejeme, rozpustíme a necháme 1 minutu vařit. Dáme vychladit do ledničky do druhého… více o Pařížské kostky od Lucinky
Vymažte zapékací mísu. Vyložte ji vrstvou rohlíků, nakrájených na kolečka. Na to položte žampiony, potom vrstvu jemně… více o Pařížské žampiony
Někdy to nejlepší prostě potřebuje svůj čas. A u karamelizované cibule to platí dvojnásob. Je… Celý článek
Každé znamení zvěrokruhu je něčím specifické, a to i pokud jde o chuťové preference. Dokonce i… Celý článek
Nudle jsou oblíbeným pokrmem po celém světě, ale tolik druhů, kolik mají v Asii, nikde jinde… Celý článek
Jedno italské přísloví říká, že do ženy a do melounu nevidíš. Jenže kdo by se chtěl z obchodu… Celý článek
Změklé máslo utřeme s cukrem do pěny. Postupně do něj vmícháme žloutky, vanilkový cukr a po kapkách citronovou šťávu a… více o Rumové koblihy
V míse mouku s tukem rukou rozemneme na žmolenku a do ní vlijeme žloutky rozmíchané s vodou a octem. Rukou v míse… více o Listový závin bez překládání
Očištěná a oloupaná jablka nakrájíme na plátky, podlijeme vodou a podusíme na másle, do kterého přidáme cukr. Vejce… více o Omeleta s jablky
Rohlíky nakrájíme na kostičky a zalijeme vlažným mlékem a pěkně v něm rozmačkáme. Nameleme si vařené uzené a… více o Nádivka z uzeného masa
Vejce s cukrem a šlehačkou (tekutou) vyšleháme metlou. Přidáme mouku s práškem do pečiva a rum. Nalijeme na vymazaný a… více o Rychlé meruňkové řezy
Prosátou mouku smícháme se solí, cukrem, ořechy, vejcem a nakrájeným tukem. Přidáme kůru a skořici a připravíme hladké… více o Čokoládová srdíčka
Žitnou a hladkou mouku, kmín, sůl a půl lžičky sušených kvasnic nasucho promíchám, přidám ocet, vodu, znovu promíchám,… více o Domácí chleba
Červenou řepu uvaříme ve slupce doměkka. Po vychladnutí ji oloupeme a nastrouháme. Přidáme prolisovaný česnek a… více o Salát z červené řepy
1. smíchat sypké suroviny v misce č. 1 (mouka, čokoláda, ořechy, sůl, prášek do pečiva) 2. v misce č. 2 vyšlehat máslo… více o Bábovka, kterou si zamilujete
nálev: do hrnce dejte pepř, nové koření, česnek, cukr, ocet a vodu a povařte 10 minut buřty: rozřežte… více o Utopení utopenci
1. Do mísy dáme všechny suché ingredience. Kakao je dobré prosít přes sítko, aby se nevytvořily hrudky. Všechny suché… více o Perník s čokoládou a kokosem
Vepřová játra omyjeme a připravíme si slabší plátky. Potom je osolíme a opepříme a nastrouhaným česnekem je pomažeme na… více o Vepřová játra obalovaná