Pařížské kostky černobílé

2.8

hodnoceno: 10
Příprava: 60 minut
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Krém
    • 20
      g máslo
    • 2
      kelímek smetana ke šlehání
    • 50
      g bílá čokoláda
    • 50
      g čokoláda nejlépe ledové kaštany
    • džem pikantní
  • Těsto
    • 1
      ks vejce
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 0,5
      balíček prášek do pečiva
    • 120
      g hera rozehřátá
    • 2
      lžíce kakao
    • 170
      g cukr krupice

Postup přípravy receptu

  • Krém je nutno udělat den předem. Jednu smetanu uvedeme do varu, nalámeme do ní bílou čokoládu, mírně vaříme asi 1 minutu, přidáme plátek másla, stáhneme z ohně a dáme do chladničky. Do druhé smetany přidáme tmavou čokoládu. Pokud použijeme ledové kaštany nebo nugát, tak kvůli barvě přidáme lžičku kakaa. Provaříme mírným varem asi 1 minutu, vhodíme plátek másla a stáhneme z ohně. Krém necháme do druhého dne uležet.
  • Na těsto ušleháme vejce s cukrem, přidáme tuk a nakonec mouku promíchanou s práškem a kakaem. Vlijeme na pečicím papírem vyložený menší plech (asi 30×30 cm) tj. 3/4 klasického plechu. Pokud ho nemáme, tak něčím dřevěným (vařečkou atd.) zahradíme pečicí papír, aby se těsto neroztékalo. Pečeme asi 15 minut při 170 °C v předehřáté troubě.
  • Upečenou a vychladlou placku potřeme pikantním džemem. Vychlazené svařené šlehačky ušleháme. Na zdobení použijeme ideálně na každou barvu jeden pytlík od mléka, kterému ustřihneme roh asi 1 cm (nebo zdobičku s plochou špičkou). Pokud bude otvor větší, budete nanášet víc krému a možná vám pak nevystačí na celou plochu. Na placku nanášíme z bílého krému proužky šikmo přes roh (začínáme jako u mřížkového koláče). Za každým bílým proužkem stříkáme proužek tmavý, stále stejným směrem. Když ozdobíte celou plochu, dejte vychladit a pak krájejte na čtverce asi 6×6 cm nožem, který namáčejte do horké vody. Na talíři čtverečky ozdobně seskládejte.
Zařazení: Zákusky Řezy Dezerty

Podobné recepty

Doporučujeme

Chyba - Recepty Fitweb

Omlouváme se, nastala chyba. Prosím, pokračujte na úvodní stránku.