Krém je nutno udělat den předem. Jednu smetanu uvedeme do varu, nalámeme do ní bílou čokoládu, mírně vaříme asi 1 minutu, přidáme plátek másla, stáhneme z ohně a dáme do chladničky. Do druhé smetany přidáme tmavou čokoládu. Pokud použijeme ledové kaštany nebo nugát, tak kvůli barvě přidáme lžičku kakaa. Provaříme mírným varem asi 1 minutu, vhodíme plátek másla a stáhneme z ohně. Krém necháme do druhého dne uležet.
Na těsto ušleháme vejce s cukrem, přidáme tuk a nakonec mouku promíchanou s práškem a kakaem. Vlijeme na pečicím papírem vyložený menší plech (asi 30×30 cm) tj. 3/4 klasického plechu. Pokud ho nemáme, tak něčím dřevěným (vařečkou atd.) zahradíme pečicí papír, aby se těsto neroztékalo. Pečeme asi 15 minut při 170 °C v předehřáté troubě.
Upečenou a vychladlou placku potřeme pikantním džemem. Vychlazené svařené šlehačky ušleháme. Na zdobení použijeme ideálně na každou barvu jeden pytlík od mléka, kterému ustřihneme roh asi 1 cm (nebo zdobičku s plochou špičkou). Pokud bude otvor větší, budete nanášet víc krému a možná vám pak nevystačí na celou plochu. Na placku nanášíme z bílého krému proužky šikmo přes roh (začínáme jako u mřížkového koláče). Za každým bílým proužkem stříkáme proužek tmavý, stále stejným směrem. Když ozdobíte celou plochu, dejte vychladit a pak krájejte na čtverce asi 6×6 cm nožem, který namáčejte do horké vody. Na talíři čtverečky ozdobně seskládejte.
Smícháme mouku, žloutky, cukr, kakao, olej, mléko a prášek do pečiva. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a opatrně ho vmícháme…
více o Pařížské kostky s Margotkou
Den předem: šlehačky a kaštany zahřejeme, rozpustíme a necháme 1 minutu vařit. Dáme vychladit do ledničky do druhého…
více o Pařížské kostky od Lucinky