Smícháme mouku, žloutky, cukr, kakao, olej, mléko a prášek do pečiva. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a opatrně ho vmícháme do těsta. Těsto vlijeme na vymazaný a vysypaný plech s vyšším okrajem a dáme péct zhruba na 10–15 minut na 175 °C.
Mezitím připravíme krém. V litru mléka uvaříme pudinky a necháme vychladit. Máslo vyšleháme s moučkovým cukrem, vanilkovým cukrem a kakaem do pěny. Když je pudink studený, tak k němu po částech přidáváme máslo a vše dohromady vyšleháme. Na vychladlé a upečené těsto namažeme rovnoměrně krém. Na krém se ještě rozetřou dvě šlehačky v prášku připravené podle návodu. Nakonec vše postrouháme čokoládou Margot.
Den předem: šlehačky a kaštany zahřejeme, rozpustíme a necháme 1 minutu vařit. Dáme vychladit do ledničky do druhého…
více o Pařížské kostky od Lucinky
Oloupané brambory nakrájíme na malé kousky, česnek na plátky a vše dáme do zapékací misky, přidáme vegetu, majoránku,…
více o Brambory zapečené s česnekem
Nálev vytvoříme povařením piva s kořením. Cibule nakrájíme na kolečka .Buřty rozřízneme a vložíme do nich trochu koření…
více o Utopenci v pivním nálevu
1. Řepu uvařte v páře, zchlaďte, oloupejte, nakrájejte na větší kousky.
2. Dejte di mixéru s polu s nakrájeným bílým…
více o Pantzarosalata Hany Michopolu
Hovězí maso si omyjeme a nakrájíme na kostky - čtyři kostky po 100 g.
Nakrájíme si cibuli nadrobno a osmažíme na oleji…
více o Kari guláš s hovězím masem