Smícháme mouku, žloutky, cukr, kakao, olej, mléko a prášek do pečiva. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a opatrně ho vmícháme do těsta. Těsto vlijeme na vymazaný a vysypaný plech s vyšším okrajem a dáme péct zhruba na 10–15 minut na 175 °C.
Mezitím připravíme krém. V litru mléka uvaříme pudinky a necháme vychladit. Máslo vyšleháme s moučkovým cukrem, vanilkovým cukrem a kakaem do pěny. Když je pudink studený, tak k němu po částech přidáváme máslo a vše dohromady vyšleháme. Na vychladlé a upečené těsto namažeme rovnoměrně krém. Na krém se ještě rozetřou dvě šlehačky v prášku připravené podle návodu. Nakonec vše postrouháme čokoládou Margot.
Den předem: šlehačky a kaštany zahřejeme, rozpustíme a necháme 1 minutu vařit. Dáme vychladit do ledničky do druhého…
více o Pařížské kostky od Lucinky
Mleté maso smícháme s kostičky cibule, prolisovaným česnekem a ostatním kořením, zakápneme sojovou omáčkou, popř. ještě…
více o Slavnostní plněný chleba
Máslo, med, žloutky, vanilkový cukr s citron. kůrou utřeme do pěny, přidáme mouku s jedlou sodou.
Těsto propracujeme a…
více o Žloutkovo-perníkové řezy
Z bílků ušleháme sníh. Nastrouhanou cuketu smícháme se všemi ostatními ingrediencemi, dle chuti můžeme přidat i další …
více o Zapečená cuketa s uzeninou
Vejce vyšleháme s cukrem do pěny. Potom k těstu přidáme jogurt. Polohrubou mouku společně s práškem do pečiva prosijeme…
více o Jablečný koláč z jogurtu