Smícháme mouku, žloutky, cukr, kakao, olej, mléko a prášek do pečiva. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a opatrně ho vmícháme do těsta. Těsto vlijeme na vymazaný a vysypaný plech s vyšším okrajem a dáme péct zhruba na 10–15 minut na 175 °C.
Mezitím připravíme krém. V litru mléka uvaříme pudinky a necháme vychladit. Máslo vyšleháme s moučkovým cukrem, vanilkovým cukrem a kakaem do pěny. Když je pudink studený, tak k němu po částech přidáváme máslo a vše dohromady vyšleháme. Na vychladlé a upečené těsto namažeme rovnoměrně krém. Na krém se ještě rozetřou dvě šlehačky v prášku připravené podle návodu. Nakonec vše postrouháme čokoládou Margot.
Den předem: šlehačky a kaštany zahřejeme, rozpustíme a necháme 1 minutu vařit. Dáme vychladit do ledničky do druhého…
více o Pařížské kostky od Lucinky
Troubu předehřejeme na 200 °C.
Omytá rajčata nakrájíme na plátky. Misku vymažeme lžící oleje a na dno střídavě přes…
více o Rajčata zapečená s mozzarelou
Řízky naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v rozšlehaných vejcích a ve vyšší vrstvě rozpáleného tuku po obou stranách…
více o Kuřecí řízek po švýcarsku
Čerstvé špenátové listy krátce povaříme ve vodě, vodu slijeme. Kdo chce, může listy nahrubo posekat. Pokud použijeme…
více o Pangas se špenátem a nivou
PIŠKOT: Nejprve si vymažeme a vysypeme plech na piškot. Oddělíme si žloutky od bílků. Do mísy se žloutky přidáme cukr a…
více o Piškot s meruňkami a želatinou
Nejprve připravíme kvásek. Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme cukr a na teplém místě necháme vzejít. Do mísy…
více o Těsto na pizzu podle Moniky