3.86
Den předem: šlehačky a kaštany zahřejeme, rozpustíme a necháme 1 minutu vařit. Dáme vychladit do ledničky do druhého… více o Pařížské kostky od Lucinky
Všechny sypké přísady smícháme a nakonec přidáme máslo a mléko. Vymažeme a vysypeme formu na chlebíček, vlijeme těsto a… více o Buchta s margotkou
Krém je nutno udělat den předem. Jednu smetanu uvedeme do varu, nalámeme do ní bílou čokoládu, mírně vaříme asi 1… více o Pařížské kostky černobílé
Bylo na vás v poslední době masa ažaž? Nebo prostě nemusíte mít maso každý den? Ať už tak,… Celý článek
Třetí pondělí v lednu je už od roku 2005 označováno jako Blue Monday – nejdepresivnější den v… Celý článek
Svatební dort je víc než jen dezert. Je středobodem svatební oslavy, symbolem lásky a často i… Celý článek
Sytý a voňavý pokrm vhodný do chladných dní miloval spisovatel Jaroslav Hašek, dokonce byl… Celý článek
Do mísy dáme mouku, cukr, sodu, a perníkové koření. Vše promícháme, přidáme máslo, žloutky, med a mléko a vypracujeme… více o Medové perníčky hned k jídlu
Na vále do hrstky hrubé mouky rozdrobíme droždí, přidáme hladkou mouku,utvoříme důlek. Přidáme na kostičky nakrájené… více o Šišmáky
Heru nakrájíme na drobné kousky, přidáme žloutky, vanilkový cukr a cukr s hladkou moukou. Těsto rychle důkladně… více o Cukroví z formiček
Všechny přísady smícháme a vypracujeme těsto. Moučka prosátá, tresti jen pár kapek dle chuti, barva dle potřeby. více o Marcipán
Vykynuté těsto buď rozdělíme, nebo necháme vcelku. Pokud těsto neumíme vyhazovat a natahovat, vyválíme natenko, okraje… více o Těsto na pizzu
Hovězí maso očistíme a nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli zpěníme… více o Hovězí na mrkvi
Nakrájíme luncheonmeat na silnější kolečka, uprostřed skleničkou vykrojíme prostředek. Dáme na pánev a opečeme do… více o Rychlý a levný oběd
Odblaněná vepřová játra nakrájíme na kousky a orestujeme doměkka s jemně nasekanou cibulí. Směs dohladka rozmixujeme,… více o Paštika z vepřových jater
Oddělíme žloutky od bílků. Z pěti bílků ušleháme pevný sníh. Žloutky utřeme s cukrem a vyšleháme do pěny. Přidáme… více o Máslová bábovka
Cibuli nakrájíme a orestujeme na troše oleje, poprášíme moukou a zalijeme vařící vodou. Přidáme obě plechovky… více o Rychlá fazolová polévka
Brambory bez slupky uvaříme, slijeme vodu, rozmačkáme a smícháme s prolisovaným česnekem. Osolíme, přidáme papriku a… více o Bramborové karbanátky
Jednu třetinu bůčku umeleme, dvě třetiny nakrájíme na kostky, vše smícháme s ostatními surovinami a necháme odležet 12… více o Bůčková roláda VII.