Vajíčko řádně utřeme s cukrem, přidáme ořechy a mouku. Bude-li hmota lepit, přidáme ořechy. Neděláme rohlíčky moc velké, dost nabydou. Rohlíčky pečeme v mírné troubě (na 170 stupňů).
Krém:
Cukr a vejce třeme v páře do zhoustnutí. Potom ve studené vodě šleháme do zchladnutí. Utřeme 25 dkg másla s vanilkovým cukrem a kakaem, po lžících přidáváme vychladlou hmotu. Rychle třeme. Rohlíčky s krémem dáme do mrazu (ztuhnout krém) a lžičkou pak poléváme čokoládou (mamča namáčí celé rohlíčky). Čokoláda nesmí být moc horká, aby nerozpouštěla krém.
Bílky ušleháme zvlášť, dáme nad páru a vmícháme cukr, ořechy, strouhanku a kakao. Mícháme, až je směs horká, odstavíme,…
více o Pařížské rohlíčky od Dáši
Z bílku ušleháme sníh a ten spojíme se všemi ingrediencemi. Z ořechového těsta tvoříme válečky, které pozvolna stočíme…
více o Ořechové rohlíčky (Pařížské)
Na oleji necháme zpěnit na hrubo nakrájenou cibuli. Přidáme na kostičky nakrájenou uzenou krkovičku a lehce osmahneme.…
více o Poctivá zelňačka se smetanou
Mouku smícháme s pepřem a majoránkou, játra překrájíme na půlky. Jednotlivé kousky obalíme v mouce s kořením, zavineme…
více o Zapečená (nejen) krůtí játra