Vajíčko řádně utřeme s cukrem, přidáme ořechy a mouku. Bude-li hmota lepit, přidáme ořechy. Neděláme rohlíčky moc velké, dost nabydou. Rohlíčky pečeme v mírné troubě (na 170 stupňů).
Krém:
Cukr a vejce třeme v páře do zhoustnutí. Potom ve studené vodě šleháme do zchladnutí. Utřeme 25 dkg másla s vanilkovým cukrem a kakaem, po lžících přidáváme vychladlou hmotu. Rychle třeme. Rohlíčky s krémem dáme do mrazu (ztuhnout krém) a lžičkou pak poléváme čokoládou (mamča namáčí celé rohlíčky). Čokoláda nesmí být moc horká, aby nerozpouštěla krém.
Bílky ušleháme zvlášť, dáme nad páru a vmícháme cukr, ořechy, strouhanku a kakao. Mícháme, až je směs horká, odstavíme,…
více o Pařížské rohlíčky od Dáši
Z bílku ušleháme sníh a ten spojíme se všemi ingrediencemi. Z ořechového těsta tvoříme válečky, které pozvolna stočíme…
více o Ořechové rohlíčky (Pařížské)
Těsto: 800 g brambor uvaříme se slupkou. Brambory oloupeme, nastrouháme nebo prolisujeme. Přidáme mouku, žloutek, sůl a…
více o Bramborové pirohy se zelím
Mleté maso dáme do mísy, zalijeme smetanou ke šlehání a dobře propracujeme. Osolíme, opepříme, dochutíme muškátovým…
více o Holandské řízky - smetanové