Těsto zpracujeme dohladka a dáme uležet do chladu.
Připravíme si formičku ve tvaru rohlíčku, pomoučíme ji uvnitř v hladké mouce a tlačíme do ní těsto, které hned vyklepáváme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme v horkovzdušné troubě na 200 °C asi 12 minut.
Pikao vymačkáme a svaříme, sundáme z plotny a přidáme na plátky máslo, které vyšleháme spolu s teplým pikaem. Krém dáme zchladnout a pak jím zdobíme rohlíčky.
Nakonec si rozehřejeme čokoládu s kouskem ztuženého tuku a ztuhlé rohlíčky v ní namáčíme. Rohlíčky zdobené krémem musíme pořádně zchladit, jinak by nám krém tekl.
Bílky ušleháme zvlášť, dáme nad páru a vmícháme cukr, ořechy, strouhanku a kakao. Mícháme, až je směs horká, odstavíme,…
více o Pařížské rohlíčky od Dáši
Z bílku ušleháme sníh a ten spojíme se všemi ingrediencemi. Z ořechového těsta tvoříme válečky, které pozvolna stočíme…
více o Ořechové rohlíčky (Pařížské)
Kuřecí prsa nakrájíme na menší kousky a opražíme na pánvi na trošce oleje. Přilejeme smetanu, můžeme přidat i ananas a…
více o Nejlepší kari omáčka s kuřecím
Salám nakrájíme na malé nudličky. Dáme na rozpálený olej, zprudka orestujeme a přidáme nakrájenou cibuli, žampiony a…
více o Potěšení pekelníka Pelešníka
Vejce vyšleháme s moučkovým cukrem, přidáme všechny ostatní suroviny kromě kakaa a dobře promícháme.
Dvě třetiny těsta…
více o Mramorová bábovka ze šlehačky
Čočku jsem si přes noc namočila. Následující den jsem slila vodu, zalila novou, přidala bobkový list, tymián a dala…
více o Talianska šošovicová polievka